Veiligheid & Privacy

46622394 - male office worker looking at computer screen with data

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text item_animation=”transition.fadeIn”]

Parantion is officieel gecertificeerd voor ISO:27001 en NEN:7510

De Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft als doel dat bedrijven en instellingen veilig omgaan met gegevens en in het bijzonder persoonsgegevens. Een persoonsgegevens is elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is. Wanneer je onderzoek doet of een vragenlijst verstuurt, kom je al snel in aanraking met persoonsgegevens. Bijvoorbeeld een naam van de invuller en het persoonsgebonden e-mail adres bij het versturen van het onderzoek. Maar ook de data die je in relatie met deze gegevens verzamelt, wordt persoonsgebonden. Daarom is het van groot belang dat je weet dat je onderzoek doet met ten eerste een veilige tool en ten tweede een tool die verder zelf niets met jouw verzamelde data doet. Het is tenslotte jouw data.[/vc_column_text][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”10″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][dfd_single_image module_animation=”transition.slideDownBigIn” image=”22484″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][dfd_single_image module_animation=”transition.slideDownBigIn” image=”22483″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Parantion is in het bezit van een ISO:27001 en NEN:7510 certificaat. Hiermee voldoet Parantion en haar tools aan de hoogste norm op het gebied van informatiebeveiliging. De genomen maatregelen in het kader van de ISO- en NEN-certificering hebben betrekking op de volgende deelgebieden: Organiseren van informatiebeveiliging, veilig personeel, beheer van bedrijfsmiddelen, toegangsbeveiliging, cryptografie, fysieke beveiliging, beveiliging van de omgeving, beveiliging bedrijfsvoering, communicatiebeveiliging, onderhoud en ontwikkeling van informatiesystemen, leveranciersrelaties, beheer van beveiligingsincidenten, bedrijfscontinuïteit en naleving. Parantion werkt uiteraard met bewerkersovereenkomsten en heeft de plicht als bewerker om samen met jouw informatie veilig te werk te gaan.

Jouw data wordt gedurende de licentieperiode bewaard en kan met ieder jaar verlengd worden. Met de data op Nederlandse bodem en de hoogste beveiligingseisen is Easion geschikt voor iedere organisatie die het belangrijk vindt dat de gegevens veilig zijn. Jouw data wordt niet beschikbaar gesteld voor commerciële doeleinden in tegenstelling tot de zogenaamd ‘gratis tools’.[/vc_column_text][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”10″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″][vc_column_text]

Nieuwe Europese wet voor databescherming

Op 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR), de nieuwe Europese wet voor databescherming, in werking. Deze wet is een aanscherping op de huidige wetgeving. Parantion is bezig met de voorbereidingen van het doorvoeren van deze aanscherpingen. Door de ISO:27001 en NEN:7510 certificering is Parantion en haar tools klaar voor de toekomst.

Meer weten over Easion en de GDPR/AVG? Klik dan hier.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]