Op deze pagina staan een aantal van de meest gestelde vragen over EasionX. Staat je vraag er niet tussen? Scroll dan naar beneden en klik op de ‘Support’-button en stuur je vraag naar ons toe.

We hebben naast een FAQ ook een Quick Start Guide en een Tutorial beschikbaar. In deze video’s wordt Easion stap voor stap uitgelegd en worden veel meest gestelde vragen al benoemd.

Veelgestelde vragen

Algemeen

Probeer de toetsencombinatie Ctrl + F5. Nu wordt de cache geleegd geleegd en Easion start opnieuw.

Easion is vastgelopen. Je kunt de toetsencombinatie Ctrl +F5 gebruiken om Easion opnieuw te starten.

Waarschijnlijk heb je een bestand geupload met een bestandsindeling die niet ondersteund wordt. De meest gangbare bestandsindelingen worden allemaal ondersteund, van plaatjes (o.a. .jpg en .png) tot video’s (o.a. .mp4 en .mov) en documenten (o.a .docx, .pdf, .xlsx en .pptx).

Bij een vergrendeling blijft je data opgeslagen en kun je verder met waar je gebleven was.

Je kunt al je bestanden uploaden, maar maak het niet te gek. Gewone documenten en plaatjes kunnen gemakkelijk geüpload worden maar we raden aan om geen bestanden groter dan 50 mb te uploaden.

Log je via de juiste inlogpagina in? De juiste inlogpagina is https://apps.parantion.nl/easionx

Kun je nog steeds niet inloggen? Vraag dan even een nieuw wachtwoord aan en probeer dan opnieuw aan te melden.

Dashboard

Waarschijnlijk heb je een bestand geupload met een bestandsindeling die niet ondersteund wordt. De meest gangbare bestandsindelingen worden allemaal ondersteund, van plaatjes (o.a. .jpg en .png) tot video’s (o.a. .mp4 en .mov) en documenten (o.a .docx, .pdf, .xlsx en .pptx).

Bij een vergrendeling blijft je data opgeslagen en kun je verder met waar je gebleven was.

Je kunt al je bestanden uploaden, maar maak het niet te gek. Gewone documenten en plaatjes kunnen gemakkelijk geüpload worden maar we raden aan om geen bestanden groter dan 50 mb te uploaden.

Vragenlijst

Wat je kunt doen is een antwoordoptie in je meerkeuzevraag maken, genaamd: ‘Anders’ of iets dergelijks.

Dan maak je een nieuwe vraag aan, een open vraag met tekst en die noem je ‘namelijk’ of iets dergelijks.

Dan zet je een conditie op de net aangemaakte open vraag. Als je de vraag selecteert kun je via het tabblad condities de condities instellen.

Je selecteert dan de vraag en het antwoord waar de conditie op moet komen. Hierbij zeg je dat wanneer iemand ‘anders’ aan klikt, dat dan de ‘namelijk’ vraag verschijnt.

Je kunt je vragenlijst op twee manieren testen:

  1. Als je je vragenlijst aan het maken bent, kun je rechts bovenin, naast de Opslaan-knop, op het oogje klikken. Je krijgt nu een voorbeeld van je vragenlijst te zien. Hier kun je één oogopslag zien hoe je vragenlijst er voor je ontvangers uitzien, maar kun je bijvoorbeeld ook zien hoe bepaalde condities werken als je die hebt ingesteld.
  2. Je kunt de vragenlijst ook testen door via Distributie de vragenlijst naar jezelf te sturen óf de open link te openen. Dit telt echter wel als gebruik van één respondent.

Om te zorgen dat de enquête niet meer in te vullen is vanaf een bepaalde datum zou je twee dingen kunnen doen. Je zou als einddatum een bepaalde datum kunnen instellen, of je zou, als je het handmatig wil doen, op de knop ‘Onderzoek sluiten’ kunnen drukken. Vanaf dat moment is invullen ook niet meer mogelijk.

Een rapportage draaien is altijd mogelijk, ongeacht of een onderzoek gesloten is.

Door middel van jump routing kun je instellen naar welke pagina de respondent gaat nadat hij vertrekt van de huidige pagina. Je stelt dit in op dezelfde plek als waar je een conditie instelt op een pagina, maar bij een routing stel je in waar de respondent heengaat als hij op volgende klikt vanaf de pagina waar je de routing instelt.

Voorbeeld: je hebt een beginpagina met daarop de vraag

Wilt u zich uw mening geven over onderwerp A, B of C?

  1. Ik wil mijn mening geven over A
  2. Ik wil mijn mening geven over B
  3. Ik wil mijn mening geven over C

Vervolgens heb je 3 pagina’s, 1 met inhoudelijke vragen over A, 1 met inhoudelijke vragen over B, 1 met inhoudelijke vragen over C. Je wilt dat een respondent die kiest voor ‘C’ ook gelijk naar jouw vragen van onderwerp C gaat, die staan op pagina 4, en dat pagina’s 2 en 3 over worden geslagen. Je stelt dan dus bij routing in bij antwoord C, direct naar pagina 4.

Soms moet een deel van een vraag een andere opmaak krijgen, bijvoorbeeld dikgedrukt of schuin. Dit kan nu door HTML toe te voegen in het vraaglabel. Voor dikgedrukt gebruik je <b></b> om het woord/zinsdeel, voor schuin <i></i> en voor onderstreept <u></u>. Bijvoorbeeld:

Heeft u het vandaag naar uw zin gehad?
Heeft u het <i>vandaag</i> naar uw zin gehad?

Wanneer een vraag al in gebruik is, mag deze niet bewerkt worden. Je mag nu echter wel het label van deze vraag wijzigen. Hierbij is het wel belangrijk in de gaten te houden dat je met het wijzigen van het label van een bestaande vraag, deze ook wijzigt op andere plekken waar dezelfde vraag wordt gebruikt.

Wanneer je een vraag hebt aangemaakt, klik je direct naast het vraagvak om de vraag te sluiten. Wanneer je te ver rechts klikt zal het niet herkend worden.

Sla altijd je voortgang op door rechtsboven op ‘Opslaan’ te klikken, om zo niks te verliezen.

Soms dan kan het voorkomen dat je vragenlijst niet op wil slaan, dit kan met veel factoren te maken hebben en dat kan voor iedereen anders zijn.

Mocht je deze problemen tegenkomen, dan is het handig om terug te gaan en stap voor stap uit te testen waar het fout gaat.

Voeg een vraag toe, sla deze op en ga verder totdat je bij de vraag, antwoordoptie of tekst komt waar die niet opgeslagen wordt. Dan weet je wat corrupt is. Verwijder deze en maak hem opnieuw. 99 van de 100 keer is het probleem dan opgelost. Mocht dit het niet verhelpen, neem dan even contact met ons op.

De vraag die niet zichtbaar is in de datamanager en rapportage heeft bij het aanmaken geen zogenaamde ‘hash’ meegekregen. Dit houdt in dat op basis van die hash de data op de juiste plek wordt opgeslagen en zichtbaar is voor de datamanager en de rapportage. Geen hash is geen data en daardoor wordt er niks weergegeven in de rapportage omdat er geen data van is.

De beste oplossing is om de vraag te verwijderen en opnieuw te maken. Als hij dan in de datamanager staat dan weet je dat de vraag het nu wel doet.

Door op het oogje rechts bovenin te klikken zie je hoe je vragenlijst er live uit ziet.

Het is helaas nog niet mogelijk om respondenten direct te laten kiezen voor een Engelse of Nederlandse vragenlijst. Echter zou je wel met condities kunnen werken.

Dan zou je eerste vraag op pagina 1 zijn: Wil je een Nederlandse of Engelse vragenlijst?

Op pagina 2 maak je dan de Nederlandse vragenlijst en op pagina 3 de Engelse vragenlijst.

Bovenaan de vragenlijst vind je de knop ‘Condities toewijzen’. Hier kun je op pagina-niveau condities toewijzen.

Je hebt in Easion op dit moment de mogelijkheid om plaatjes toe te voegen aan een tekstvak. Plaatjes aan een vraag toevoegen kan helaas nog niet.

Je kunt dus wel een plaatje toevoegen en daaronder de vraag zetten.

Distributie

Wanneer je een onderzoek doet binnen je eigen organisatie, kan het voorkomen dat de uitnodigingen naar je onderzoek niet aankomen. Dit kan door de instellingen van de mailserver binnen je organisatie komen. Je kunt dit oplossen door eerst het verzend adres van Easion op de whitelist te laten zetten

Ook kan het voorkomen, dat als je een groot onderzoek verstuurt, verschillende mailservers de uitnodiging niet accepteren. Dit heeft te maken met het aantal respondenten wat je tegelijk wil benaderen. Het advies is dan via support@parantion.nl DKIM in te laten stellen voor jouw onderzoeksaccount. Houd er dan rekening mee dat hier enige doorlooptijd in zit en eventueel kosten aan verbonden kunnen zijn.

Datamanager

Nog geen veelgestelde vragen bekend over dit onderwerp.

Rapportage

Nog geen veelgestelde vragen bekend over dit onderwerp.

Staat je vraag er niet bij?

Stuur ons dan even een mailtje!
Klik hier