Easion: de gemakkelijkste en veiligste enquête tool

Easion is dé online enquêtetool. In een handomdraai maak je een professionele vragenlijst. Je verstuurt deze naar jouw respondenten en volgt precies de voortgang. Genereer met één druk op de knop een heldere rapportage. Met de data op Nederlandse bodem en de ISO:27001 en NEN:7510 certificering is jouw data 100% veilig! Software installeren is niet nodig; Easion is cloud-based.

Easion is te gebruiken in vele branches zoals: onderwijs, advocatuur, gemeente, zorg en de zakelijke dienstverlening. Het wordt onder andere gebruikt voor het uitzetten van klant- en medewerkerstevredenheid onderzoeken, verkiezingen, panels, stage-, studenten-, en docentenevaluaties, wetenschappelijk onderzoek, korte enquêtes en kwaliteitsmetingen.

Image
Maak een demo-account aan!
30 dagen gratis!
Image module

Hoe werkt het?

Wanneer je een internet verbinding hebt, dan kan je inloggen in Easion en beginnen met het maken van je vragenlijst. Het werken in Easion is zo gemakkelijk dat je geen handleiding of training nodig hebt. Je maakt in enkele minuten een perfecte online vragenlijst, verstuurt deze en maakt dezelfde dag nog de opzet van je rapport. Het gemakkelijk, veilig en intuïtief maken van een onderzoek. Het uitnodigen van je respondenten of het uitzetten van een open link. Het rapporteren over de verzamelde data. Meer Easion kan het niet zijn.

Private Cloud

Easion Survey is geen pakket wat je op een server moet installeren en meerdere keren per jaar moet updaten. Het staat in een private cloud, wat betekent dat de data in een apart deel in het datacenter wordt weggeschreven.

Omdat deze cloud een online toepassing is, kun je altijd en overal inloggen, als je internet hebt natuurlijk. Ook heb je altijd toegang tot de laatste versie van Easion. Iedere maand wordt deze namelijk geüpdatet.

Alle devices

Jij als onderzoeker kunt op ieder device inloggen, een vragenlijst maken en versturen, de data inzien en een rapport maken. Of het een desktop, laptop of tablet is maakt niet uit. Hierdoor wordt het doen van onderzoek nog gemakkelijker.

Je kunt bijvoorbeeld in de trein, tijdens een meeting of les een korte vragenlijst uitzetten. De respondenten vullen de vragenlijst in op hun smartphone, tablet of laptop. Omdat de data altijd beschikbaar is, kun je direct de uitslag presenteren.

Waarom Easion?

Meeschalen is hogere respons!

Welk apparaat de respondent heeft, maakt niet meer uit. De vragenlijst schaalt mee en blijft goed leesbaar en invulbaar. Korte bondige vragen helpen de respondent met het snel invullen van de vragenlijst. In de versie die het eind van het jaar uitkomt, kan je een voorbeeld bekijken van hoe je vragenlijst op ieder device eruit ziet.

Maak je vragenlijst op desktop, laptop of tablet

Jij als onderzoeker kunt op ieder device inloggen, een vragenlijst maken, versturen, de data inzien en een rapport maken. Of het een desktop, laptop of tablet is, dit maakt niet uit. Hierdoor wordt het doen van onderzoek nog gemakkelijker!

Geen lange handleiding, maar klikken en gaan!

Met de verschillende modules kun je eenvoudig stap voor stap je onderzoek maken, versturen, monitoren en rapporteren. Toch een handleiding nodig? Dan zijn er drie instructiefilmpjes beschikbaar. Easion is voor iedere onderzoeker gebruiksvriendelijk.

Hergebruik je vragen

Vragen uit de vragenbibliotheek kan je hergebruiken in iedere vragenlijst. Hierdoor blijft het aantal vragen wat je gebruikt overzichtelijk. Heb je een vraag in een onderzoek gebruikt over bijvoorbeeld meerdere jaren of verschillende doelgroepen? Dan kun je de verzamelde data met elkaar vergelijken.

Vragen & antwoorden inspreken, geen probleem

Maak je vragenlijst door deze in te spreken op je tablet. Je hebt bij het maken van je vragenlijst keuze uit 9 vraagtypen. Zo kun je elke vraag stellen die je wilt.

Respondenten spreken antwoorden op open vragen in via mobiel. Hierdoor is de respons van je onderzoek hoger.

Herkenbaar voor je klanten

Iedere versie van Easion heeft vier standaard thema’s. Zo kun je gelijk een goed opgemaakte vragenlijst versturen naar je respondenten. Door gebruik te maken van een stylesheet in de huisstijl van je bedrijf is je vragenlijst herkenbaar voor je respondenten en zal je onderzoek nog professioneler overkomen.

Voortgang in een dashboard

In één oogopslag kan je zien hoe hoog je respons is, hoeveel vragenlijsten nog open staan en of je bounces hebt op je e-mail uitnodigingen. Op deze manier monitor je actief op de vragenlijsten die je hebt uit staan en kan je de respons verhogen.

Weet wat je meet

Het doel van het uitzetten van je vragenlijst is antwoord krijgen op bepaalde vraagstukken en onderwerpen. De data die je verzamelt zie je terug in het data-overzicht. Je ziet wat welke respondent geantwoord heeft.

Geheel anoniem kan natuurlijk ook. Alle data staat netjes bij elkaar zodat je gemakkelijk kunt filteren en je eerste conclusies al kunt trekken. Je data is eenvoudig te exporteren naar SPSS of Excel voor verdere analyse.

Essentieel voor goede communicatie

Resultaten van je onderzoek wil je vaak presenteren of zijn een onderbouwing van bepaalde keuzes die je maakt. Je genereert gemakkelijk een rapport waarin met duidelijke grafieken de resultaten van je onderzoek worden weergegeven. Je rapport kan je real life in screen of middels een PDF inzien.

Gebruik Easion waar en wanneer je wilt

Easion staat in een private cloud, wat betekent dat de data in een apart deel in het datacenter wordt weggeschreven. Omdat deze cloud een online toepassing is, kan je altijd overal inloggen, mits je internet hebt natuurlijk.

Zien hoe jouw bedrijf scoort in de branche

Vergelijk je resultaten met die van andere organisaties uit de branche. Dit kan door gebruik te maken van een standaard set van vragen die via Easion beschikbaar zijn. Hiermee krijg je inzicht in de kwaliteit van je dienstverlening en benchmark je deze met andere uitslagen.

Veiligheid staat voor op!

Veilig: Easion voldoet aan de hoogste norm voor informatiebeveiliging door ISO:27001 en NEN:7510 certificering.

Veiliger: Privacy is 100% gewaarborgd.

Veiligst: De data is en blijft van jou. Zelfs bij een gratis versie!
Kortom met Easion doe je altijd veilig onderzoek!

Overtuigd? Probeer nu 30 dagen gratis!
Maak een demo-account aan!
30 dagen gratis!