Image module

Easion: Veilig en betrouwbaar onderzoek doen

Met Easion maak en beheer je enquêtes op elk moment, op elke plek en op elk apparaat. Easion is een online tool die zich onderscheidt door gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit én veiligheid: Easion gebruikt eigen, Nederlandse servers. Zo is de vertrouwelijkheid van je enquêtedata voor 100% gegarandeerd. Dat maakt Easion dé enquêtetool voor organisaties die privacy voorop zetten.

Wat is Easion?

In alle branches waar onderzoek én privacy van belang zijn, bewijst Easion zijn waarde: van onderwijs tot advocatuur, van overheid tot de zorg, en in de zakelijke dienstverlening. Onderzoekers, kwaliteits medewerkers, beleidsmedewerkers, marketeers en communicatiemedewerkers, docenten en studenten: Easion helpt ze allemaal om hun werk sneller, efficiënter en beter te doen.

Overal waar je een internetverbinding hebt, kun je inloggen op het Easion-platform. Easion werkt eenvoudig en intuïtief: handleidingen en trainingen zijn overbodig. In een paar minuten maak, verstuur en monitor je een professionele, soepel werkende online vragenlijst. En zodra de resultaten binnenkomen, zet je ze in een handomdraai in een overzichtelijk rapport.

Wat kun je met Easion?

Subtitle

Easion wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende enquêtes en onderzoeken. Dat varieert van een klanttevredenheidsonderzoek, een OR-verkiezing, een medicijnstudie of een medewerker tevredenheidsonderzoek tot volledig automatische les evaluaties van een complete ROC.

Image module

Klanttevredenheidsonderzoek

Weet jij hoe tevreden jouw klanten zijn?

Klanten zijn de ambassadeurs van jouw organisatie. Daarom is het belangrijk om te weten hoe zij denken over jouw producten en diensten. Dit kom je te weten door het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek. Hierdoor weet je welke processen door de klant als goed ervaren worden en welke beter kunnen.

Maak en verstuur je eigen vragenlijst in je eigen huisstijl en verstuur deze naar je klanten. Zij vullen de vragenlijst in op een desktop, laptop, tablet of mobiel. Op ieder moment is er inzicht in de voortgang van het onderzoek. De data exporteer je gemakkelijk naar Excel of SPSS. Of je kiest voor een rapportage in Easion zelf. Je kunt kiezen uit 9 verschillende typen grafieken waarvan je direct een PDF maakt.

Geen tijd om een goede vragenlijst te maken en te versturen? Dan is er ook de mogelijkheid om (eventueel gedeeltelijk) gebruik te maken van de onderzoeksservice van Easion.

Maak een klantonderzoek
En krijg inzicht!

Medewerkersonderzoek

Hoe denken jouw medewerkers over de organisatie?

Het is belangrijk om te weten hoe medewerkers over je organisatie denken. Zo houd je het moraal hoog en blijven medewerkers tevreden over de gang van zaken binnen je bedrijf, wat leidt tot hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Met Easion kun je gemakkelijk een onderzoek onder je medewerkers uitzetten waarin je vraagt hoe zij het bedrijf en de processen binnen het bedrijf beoordelen. Dit kunnen de medewerkers natuurlijk geheel anoniem doen. De resultaten geven inzicht in de knelpunten van bedrijfsprocessen. Optimalisatie van bedrijfsprocessen zorgen voor een hogere medewerkerstevredenheid.

Medewerkersonderzoek kan gevoelig liggen. Maak daarom gebruik van de onderzoekservice vanuit Easion. Hiermee besteed je het gehele onderzoeksproces uit en blijft de anonimiteit gewaarborgd.

Maak een medewerkersonderzoek
En begin met onderzoeken!
Image module
Image module

Enquetes

Vragenlijsten & Onderzoeken

Vragenlijsten, onderzoeken, enquêtes maak en verstuur je met Easion naar je respondenten. De vragenlijst kun je daarnaast opmaken in je eigen huisstijl.

Ook is het mogelijk om een zogenaamde ‘logica’ in te stellen waarmee je bepaalde vragen overslaat bij een bepaald antwoord. Door eenvoudig e-mailadressen van respondenten te plakken of  handmatig in te typen bereid je de lijst voor. Je typt een tekst voor de uitnodiging of herinnering en met één druk op de knop verstuur je de vragenlijst naar de geselecteerde respondenten.

De voortgang houd je op ieder gewenst moment in de gaten in Easion. Vervolgens maak je een rapportage-sjabloon. Door onze snelle database kan het rapport ieder moment, wanneer je deze bekijkt, ververst worden met de laatste resultaten.

Stel een enquete op
Kom erachter wat je respondenten vinden!

Verkiezingen

MR of OR verkiezing organiseren?

Organiseer je een Medezeggenschapsraad, Ondernemersraadverkiezing of ander soort verkiezing? Met Easion wordt het een stuk gemakkelijker.

Je maakt eenvoudig een stemformulier met daarin de foto’s en motivatieteksten van de kandidaat. Je verstuurt deze naar je respondenten. De respondenten stemmen op hun favoriet en je hebt direct zicht op de uitslag.

Met één druk op de knop genereer je de rapportage waarin de uitslag duidelijk staat gepresenteerd.

Maak een verkiezing
En krijg een democratisch resultaat!
Image module
Image module

Panel

Meerdere onderzoeken door de tijd heen

Met Easion stuur je panelleden meerdere onderzoeken binnen een bepaalde periode. Je peilt de mening van je paneldeelnemer en ziet hoe je panelleden scoren op actuele onderwerpen.

Met panelbeheer selecteer je snel en eenvoudig je doelgroep (op basis van persoonskenmerken). Door de tijd heen krijg je zo een uitstekend beeld van hoe mensen denken over je product, dienst of over actuele onderwerpen.

Je stelt eenvoudig in dat een deelnemer bijvoorbeeld slechts vijf keer per jaar deelneemt aan je onderzoek.

Zet een panel op
En onderzoek door de tijd heen!

Benchmark

Vergelijk verschillende onderzoeken

Het is in Easion eenvoudig mogelijk om verschillende onderzoeken met elkaar te vergelijken. U vergelijkt zo eenvoudig de resultaten van uw onderzoek van een jaar geleden met het onderzoek dat u dit jaar heeft gedaan. Zelfs als de vragen niet helemaal gelijk zijn is het mogelijk om de resultaten onderling te vergelijken.

Zet een panel op
En onderzoek door de tijd heen!
Image module

Heb je een vraag?

We helpen je graag

Neem contact op